Koľko stojí psychológ?

Muž sediaci na gauči

Z pohľadu hradenia nákladov, na Slovensku existujú dva spôsoby, ako sa hradí psychologická pomoc. Klient si môže vybrať či využije sedenia preplácané štátom alebo si zvolí pomoc súkromného psychológa, kde si náklady hradí sám.

Koľko stoja psychologické služby?

Súkromní psychológovia na našej platforme www.ksebe.sk stoja okolo 35 -70 eur. Priemerne sa suma za sedenie, ktoré trvá zvyčajne 50 minút, pohybuje okolo 50 eur. Počet sedení, ktoré by mal klient absolvovať sa líši od klienta ku klientovi. Možno sa ti zdá, že 50 eur je vysoká suma, avšak je to investícia do tvojho zdravia, do tvojej prítomnosti a budúcnosti. Keď si porovnáš, že 50 eur vieš minúť v piatok vonku v meste, alebo na manikúru či silový tréning, tak 50 eur do duševného zdravia nie je vysoká suma. Je na tebe či budeš chodiť na sedenia každý týždeň alebo raz do mesiaca.

Čo sa ukrýva za cenou sedení?

Vysoká cena odráža vysoké náklady, ktoré psychológovia majú, aby vôbec mohli terapeutické sedenia vykonávať.

Okrem štúdia na vysokej škole, musia psychológovia absolvovať tzv. psychoterapeutický výcvik, ktorý trvá 5–6 rokov nad rámec vysokoškolského štúdia a budúci terapeuti si ho hradia sami. Zároveň sa zo zákona musia celoživotne vzdelávať a absolvovať svoje psychoterapie, intervizie a supervízie, ktoré sú taktiež nákladné.
opisuje odborník
Darmo budeme mať skvelé školy, kurzy, znalosti, keď náš psychický stav zabráni tomu, aby sme ich dostatočne využívali a boli schopní naplniť svoj plný potenciál.

Ako je to s psychológmi cez poisťovňu?

Štátna psychologická pomoc na Slovensku nie je dostatočne pokrytá, avšak od začiatku roka 2021 je o niečo (ozaj len o niečo) prístupnejšia. Ak sa rozhodneš využiť štátnych psychológov, nepotrebuješ už výmenný lísok.(1) Znamená to, že ak chceš navštíviť psychológa, netreba už chodiť k všeobecnému lekárovi, ale rovno zájdeš za "špecialistom" — psychológom.

Zdravotná poisťovňa uhrádza maximálne 25 terapeutických sedení za jeden kalendárny rok. Najväčšie prekážky pri sedeniach so štátnymi psychológmi sú veľký záujem zo strany klientov a nedostatočný počet štátnych psychológov. Z toho vyplývajú dlhé čakacie lehoty na prvé ale aj nasledujúce sedenia. Je celkom bežné, že na sedenie preplácané poisťovňou sa dostaneš o niekoľko mesiacov a následne budeš mať opäť niekoľko mesiacov prestávku, kým sa dostaneš po druhé sedenie. U nás v ksebe.sk neuskutočňujeme sedenia hradené cez poisťovne, avšak združujeme momentálne cez 100 psycholigičiek a psychológov a po sedenie sa dostaneš už do 24 hodín.

Dobrá správa z poisťovne Dôvera

Jedna výnimka tu však je. Ak máš viac ako 18 rokov a povinné zdravotné poistene uzatvorené v poisťovni Dôvera, môžeš využiť 5x10€ príspevok na sedenia so psychológom cez našu platformu ksebe.sk

Ako na to? 

👉 Získaj kód príspevku – navštív stránku Dôvery a vygeneruj si zľavový kód. 

👉 Následne si vyber psychológa – navštív náš portál ksebe.sk a vyber si psychológa.

👉 Pri rezervácii zadaj vygenerovaný kód – vygenerovaný kupón použi v kolónke „kupón“ pri platení za svoje sedenie, automaticky sa ti odráta 10€ z ceny sedenia.

👉 Tvoja cesta k sebe začína 😊.

Osoby do 18 rokov majú samozrejme tiež nárok na terapiu, tam sa však podmienky líšia od veku dieťaťa a jeho potrieb a nevzťahuje sa naň vyššie spomínaný príspevok.

Či už sa rozhodneš využiť služby súkromných psychológov alebo uprednostníš psychologickú starostlivosť preplácanú poisťovňou, prajeme ti veľa síl a odhodlania na ceste za tvojou zmenou.

ksebe logo

Kde sme?

Obchodná 3
811 06 Bratislava
Slovensko

info@ksebe.sk
WhatsApp *

* slúži ako zákaznícka linka, nie v kríze!

Newsletter

Poskytnutím emailovej adresy súhlasíš s odoberaním noviniek od ksebe.sk a so zásadami ochrany osobných údajov.